torsdag 10 mars 2011

Morgonkaffe.

Ja livet i dom djupa skogarna är inte lätt. Om man vill ha en Porjusbakelse till kaffet då är det inte att kuta iväg till affären och handla. Nä här i Aimojåkk äter vi bara hembakade Porjusbakelser, provade föresten en köpes för ett antal år sedan det var en hemsk upplevelse. Jag hoppas att fler av mina bloggläsare tipsar sina kvinnor om att hembakade Porjusbakelser det är ett måste till morgonkaffet. ( Jag tror att ni bortom järnvägen kallar dom för skorpor.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har Du blivit jokkmokkare Vi porjusbor kallar skorpor för suorvabakelser okkmokkarna kallar det porjusbakelse

Olle

Aimogreven sa...

Nä nu har du fel Olle det har alltid hetat Porjusbakelse i Porjus. Det enda som Suorva har fått ge namn till är Suorvamössan.

Anonym sa...

Nej då har begreppet undgått Dig

Olle