fredag 15 oktober 2010

Gourmet middag


Kebab jomenvisst men då skall den var äkta och inte den skit som dom säljer här i Sverige pressat nötkött Blää. Men här i republiken Aimojåkk där tillreder vi vårt fårkött på gammalt hederligt Svenskt sätt Får i Kål herre jävlar vad gott det är. Är det svårt att tillaga jojomen 1000 ggr svårare än att göra en kebab.

2 kommentarer:

Pappa B sa...

Har du stoppat i dig yllevantarna? Vem fan öär det som är ute och dribblar med mig på bloggen. Har du en susning? Kanske det är fler än en. Har kopplat på Järnberg och Bullis för att få lite backup. Han skrev att han var lite kär i Hjalmars dotter Cattis, hade släkt i Piteå och född i Porjus
Besse

Aimogreven sa...

Ja du Besse yllevantar är ett gammalt uttryck från Köttjacobs tid men efter mina år ute bland fårälskare har vi lärt oss att tillreda fårkött. Det är ett fantastikt kött om man hanterar det rätt. Porjusbo mede Piteanknytning ja du har ju varit inne på Holmträskarns pojk Åke och det verkar ju fel annars minns jag bara Pit isak men tror inte han hade några barn i rätt ålder.