måndag 23 mars 2009

Vem är denne man






Jaha säger alla som varit involverade i diverse projekt nationellt och internationellt. Det är ju Sven Tomtlund välkänd projektledare inom rör och media kom med någonting svårare. Men Sven har en hemlighet som få vet om. Nu skall jag avslöja detta på denna blogg under förutsättning att ni sprider det till alla som ni känner.
Sven är innovatör och konstruktör samt tidigare fabrikör av Ljusdalssparken. Vad är en Ljusdalsspark jo det är sparkarnas svar på det ultimata fotdrivna snöfordonet. Med andra ord det är sparkarnas spark. Kan ni tänka er att sparka efter ett skoterspår eller i 2 dm snö. Nä jag förstod det har ni inte provat en Ljusdalsspark så har ni aldrig sparkat.

Vi har fått leverat 2 Ljusdalssparkar till Grevskapet Aimojåkk den ena är en standard den andra är en Jukkaspark. Nej Nej inte det, Sven var i Jukkasjärvi när han konstrurerade den efter behov från lokalbefolkningen. Med den kan man transportera ved och andra saker på sparken.
Tyvärr har Sven dragit från vårt projekt till Kiruna kanske för att klura ut nåt nytt. Ljusdalssparken är ett exempel på när en ingenjör tänker till och ställer sig frågan varför skall en spark se ut som en Orsaspark. Resultatet finns för påseende i Aimojåkk samt så är det gratis att provsparka. Det är bra att min Hustru och Svärmor nu har varsitt snöfordon.

Inga kommentarer: